Aloitussivu
Tervetuloa Suomalainen Eturauhassyöpä.fi sivustolle.

Kuutele etusivun teksti klikkaamalla

Näiltä sivuilta löydät tietoa Suomen ja muiden länsimaiden yleisimmästä syövästä eli eturauhassyövästä.

Syöpäyhdistyksen ja Lääketietokeskuksen vuonna 2007 julkaiseman tutkimuksen mukaan syöpäpotilaat ja heidän läheisensä halusivat enemmän tietoa syövän synnyn syistä, oireista, ennusteesta sekä hoidoista ja niiden haittavaikutuksista.

Tutkimusten mukaan yhä edelleen suurin osa eturauhassyöpäpotilaista pitää urologia tärkeimpänä tiedonlähteenään, mutta internetin merkitys tiedon lähteenä on lisääntynyt voimakkaasti.

Näiden sivujen tarkoituksena on tarjota eturauhassyöpäpotilaille, heidän läheisilleen ja muille eturauhassyövästä kiinnostuneille tietoa eturauhassyövästä. Sivustolta löytyy perusteita mm. eturauhasen rakenteesta (anatomiasta) ja toiminnasta (fysiologiasta), eturauhassyövän riskitekijöistä ja hoidoista. Lisäksi sivustolta löytyy yleistä tietoa eturauhassyövästä Suomessa sekä suomalaisesta eturauhassyöpätutkimuksesta.

Eturauhassyöpä on tyypillisesti pitkäaikainen ”krooninen” sairaus, joka vaatii myös pitkäaikaista seurantaa. Potilaat siirtyvät diagnoosin ja mahdollisten hoitojen jälkeen nopeasti avoterveydenhoitoon seurantaan. Tähän liittyy riski, että sairauteen liittyvät tiedot ja seurantaohjeet eivät siirry potilaan mukana seurantaa toteuttavaan yksikköön.

Seurantaa helpottamaan olemme luoneet potilaiden kanssa yhteistyössä eturauhassyövän seurantakortin eli ”PSA-kortin”. Pienikokoisena kortti kulkee helposti mukana ja sisältää kaiken oleellisen seurannassa tarvittavan tiedon potilaan syövästä.

Voit myös täyttää ja ylläpitää PSA-seurantakorttia tämän sivuston ”seurantakortti”- osiossa. Kirjautumalla palveluun ja täytettyäsi tarvittavat tiedot voit myös ottaa osaa keskustelupalstan keskusteluun.

Tervetuloa!

Antti Rannikko
dosentti, kirurgian ja urologian erikoislääkäri 

 
Kirjautuminen